Foto: Nancy Bundt / VisitRjukan

Krossobanen

Ta Krossobanen til Gvepseborg og gå den steinlagte, familievennlige stien Solstien.

Krossobanen er Nord-Europas første kabelbane. Den ble bygget i 1928 som en gave fra Norsk Hydro til innbyggerne på Rjukan, slik at de skulle kunne komme seg opp i sola i vinterhalvåret.

Foto: Håkon Nordby

Foto: Håkon Nordby

Nedre stasjon har stor parkeringsplass. Herfra frakter kabinvognene passasjerene opp i 886 m.o.h. Turen opp tar ca 5 minutter. Det anbefales en tur på toppen av Øvre stasjon. Her vil du få en storslått utsikt over Rjukan, Gaustatoppen, og Vemork.

Fra øvre stasjon reiser hundrevis på sykkeltur inn over Hardangervidda og frem til Kalhovd Turisthytte. Strekningen på 30 km er skiltet, og egner seg for syklister i alle aldre.

Foto: Nancy Bundt / VisitRjukan

Foto: Nancy Bundt / VisitRjukan

Solstien

Solstien har også blitt en svært populær vandretur, da den egner seg for alle. Solstien er en steinsatt sti på 1,1 km, og ender opp på den såkalte Kanonstillinga.

Her vil du finne rester etter tyskernes kanonstillinger under 2.verdenskrig, i tillegg til en storslått utsikt.

Fra Øvre stasjon følger du grusveien opp til første sving, ca 800 meter. Følg så skilting mot Solstien, du vil også fort se den steinlagte trappa.

Solsekken

Nytt av året er "Solsekken". Det henger to sekker i hver gondol. I hver sekk finnes 5 oppgaver som barna kan løse underveis.

Image

Kontakt oss:
Telefon: 99 51 31 71
E-post: [email protected]
www.krossobanen.no