Elvelangs på Haukelifjell

En naturopplevelse rett ved E-134 over Haukelifjell!
Passer for både par på tur, barnefamilier og eldre. Barnevogn- og rullestolvennlig.

Turen:

Lengde Vanskelighetsgrad Tid (uten pauser)
1,3 km rundtur Lett 30 min

Lett rundtur på grusvei som slynger seg fint langs elva, vannet og gjennom fjellbjørkeskogen. Du kan ta med deg barnevogn på hele runden. Med rullestol kommer du til både fiskeplass, utsiktspunkt og grillplass. En tur for folk i alle aldrer, perfekt som en pustepause på bilturen over fjellet!

Turbeskrivelse
 • Startpunkt: Du starter turen på Arbuvollen Fjellbutikk. Derfra følger du den nye turveien til venstre for butikken, i en bratt bakke nedover lia til vannet. Ved vannet er det fint å bade eller grille på den tilrettelagte grillplassen. Herfra slynger turveien seg på svaberg langs elva, hvor det er mange fine tumleplasser for barn.
 • Startpunkt rullestol: Ca 500 m av turveien er tilrettelagt for rullestol med hjelper. Du starter turen på Arbuvollen Fjellbutikk. Herfra tar du til høyre og følger asfaltveien nedover. Stigningen er litt bratt, i snitt 3 % over 500 m. Noen kortere parti har 12 % stigning. Etter ca 450 m finner du fiskeplass tilrettelagt for rullestol på høyre hånd. Tar du til venstre, kommer du til et utsiktspunkt med grillplass tilrettelagt for rullestolbrukere. Dekke: Asfalt og fast grus.

  Slik kommer du hit
  • Fra Haukeli sentrum: Følg E-134 vestover i retning Odda/Røldal. Etter 16 km, ta av til venstre mot Arbuvollen fjellbutikk (skilting). Her er det stor parkeringsplass og sesongåpent toalett og kiosk. Gratis parkering.

  Fakta
  • Terreng: Tilrettelagt turveg på asfalt og grus.

  • Sesong: Juni - Oktober

  • Høydeforskjell: 35 meter