Hjem > Hardangervidda nasjonalpark > Veier til Hardangervidda > Atrå - Kalhovd


Atrå - Kalhovd

- Velkommen til Hardangervidda nasjonalpark


Atrå - Kalhovd

Opplev Hardangervidda fra bilen på denne veien inn til vidda fra sør-øst (32 km).

Nyt synet av Hardangervidda

Veien fra Atrå gjennom Gauset og Breisetdalen fører opp til et av de mest mangfoldige fjellområdene på den østre delen av Hardangervidda. Den ble bygd under kraftutbyggingen på første halvdel av 1900-tallet.

  • Underveis kan du oppleve storslått utsikt innover vidda i flere retninger. Langs veien kan du stoppe for å lese om historien i området på et av infopunktene, eller ta en kort fottur.

Kalhovd og Mårbu er turisthytter i området, som er et populært utgangspunkt for flere dagers turer fra hytte til hytte på Hardangervidda, se UT.no

Det er gode jakt- og fiskemuligheter i området, se Maarfjell Sameige for mer informasjon.

Ta hensyn i reinsdyrjakta

I reinsdyrjakta, fra 20.august til 30.september, er det mye jegere i området. Av hensyn til jakta, som er viktig for forvaltningen av villreinstamma, er det ikke ønskelig med mye ferdsel i området i denne perioden. I reinsdyrjakta anbefales det ikke å gå utenom merka stier.

For å unngå å komme midt i en jaktsituasjon, anbefaler vi disse aktivitetene i jaktsesongen:

  • Stien til Rikulvhola
  • Se Hardangervidda fra hovedveien mellom Steinsbøle og Kalhovd fra bil, sykkel eller til fots.

Vinterstengt vei

  • Veien fra Steinsbøle til Kalhovd åpner i midten av juni og stenger ved snøfall (ca oktober).

Slik kommer du til Kalhovd

  • Fra Rjukan sentrum: Følg rv 37 i retning Atrå. Etter 15 km kommer du til Mæl, her tar du av på rv 364 i retning Atrå og Austbygde. Følg veien i 12 km til Atrå, der tar du av til venstre mot Steinsbøle og Kalhovd. Husk bompenger (kort/kontant).  

 

Her går veien fra Atrå (A) til Kalhovd (B):Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.