Hjem > Bilferie > Utsiktspunkt > Se Rjukan fra Krossobanen


Se Rjukan fra Krossobanen

- På bilferie langs Hardangervidda nasjonalparkrute - Fjellvegen i Telemark


Se Rjukan fra Krossobanen

Fra Krossobanen har du en fantastisk utsikt over Rjukan dypt nede i dalen og Gaustatoppen som ruver over.

Utsikt mot kraftfull natur og spennende historie

  • Ta kabelbanen Krossobanen fra Rjukan til utsiktspunktet på Gvepseborg 886 moh.Vil du se mer? Gå Solstien fra Gvepseborg, den korteste veien fra Rjukan til Hardangervidda.

Gvepseborg er navnet på Krossobanens toppstasjon. Hit har folk kommet siden banen åpnet i 1928 for å få vintersol på kroppen og fjell under føttene. Husk å nyte utsikten i vogna på vei opp! Når du kommer opp, er det beste utsiktspunktet i utsiktstårnet i stasjonens øverste etasje.

 Dette ser du fra Gvepseborg:

  • Rjukan - industribyen i den dype dalen, som ble bygd på vannkraft fra Møsvatn. Her foregikk den berømte tungtvannssabotasjen under andre verdenskrig. Da sabotørene rømte til Hardangervidda etter aksjonen, brukte de Ryes vei under Krossobanen som rømningsvei.
  • Gaustatoppen - fjellet som ruver over Rjukan, og som sammen med Rjukanfossen trakk de aller første turistene til området.

Innfallsport til Hardangervidda

Krossobanen er en populær innfallsfort til Hardangervidda. Fra Gvepseborg kan du gå korte rundturer på fjellet, gå på flere dagers turer fra hytte til hytte på Hardangervidda eller sykle til Kalhovd.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.