Hjem > Bilferie > Utsiktspunkt > Se Møsvatn fra Skinnarbu


Se Møsvatn fra Skinnarbu

- På bilferie langs Hardangervidda nasjonalparkrute - Fjellvegen i Telemark


Se Møsvatn fra Skinnarbu

Like ved Skinnarbu Høyfjellshotell finner du et av de fineste utsiktspunktene på fjellveien mellom Rauland og Rjukan.

Med vann og vidde i blikket

  • Til Skinnarbu kommer du med bil.

Skinnarbu ligger vakkert til ved utløpet av Møsvatn. Fra plassen ved hotellet og nasjonalparksenteret får du et stort panorama over det vidstrakte landskapet innover Møsstrond, Møsvatn og den sørvestlige delen av Hardangervidda. Fra dette punktet får du en anelse om hvor stor og vid Hardangervidda er.

Møsvatn strekker seg 4 mil innover mot vidda, og er en av de viktigste innfallsportene til nasjonalparken. Tar du rutebåten Fjellvåken II kommer du til Mogen Turisthytte som ligger innerst mot vidda der elva Kvenna renner ut i Møsvatn.

Alt dette ser du fra Skinnarbu

  • I nordlig retning ser du innover mot Gryteflott og Hondlevassdraget som ligger innenfor Møsvatn Austfjell landskapsvernområde. Dette verneområdet går nesten helt ned til Møsvatn. Gårdene langs Møsvatn ligger spredt innover, og flere kan sees fra Skinnarbu. Ikke alle gårdene har fast bosetting, men fremdeles bor og lever mange året rundt i denne bygda. Møsstrond er den fjellbygda i Norge med fast bosetning  som ligger høyest over havet.
  • Mot vest ser vi fjellrekka fra Hamrefjell og Skindalen mot Bitdalen og Raulandsfjell. Disse områdene utgjør også viktige deler av Hardangervidda, selv om du må et stykke innover for å komme inn i nasjonalparken.
  • Det flate myrområdet som ligger mot vest er Møsvasstangen, en tange mellom to fjorder i Møsvatn. Dette området er kjent for både å være uvanlig rikt på kulturminner etter jernvinna, og samtidig finner vi et fuglereservat i området. 

Fra Skinnarbu kommer du raskt ut i uberørt natur til fots, og om du går sørover kommer du inn i et variert landskap med myrer, daler og topper. Her inne finner vi Brattefjell /Vindeggen-villreinområde, et område som gjerne blir omtalt som en utløper fra Hardangervidda.Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.